Bij de plaatsing van een traditionele dakgoot, komt de loodgieter of dakwerker komt bij u langs met een aantal lengtes dakgoot variërend van 1m tot 4 à 5 meter. De gootbeugels worden geplaatst, de gootstukken worden in de gootbeugel gelegd en daarna worden alle losse gootstukken aanééngelast. Hoe langer uw dakgoot, hoe meer laswerk en dus ook hoe meer risico’s op lekkende lasnaden.
Hoe gaan wij te werk? Onze installateur komt ter plaatse met een profileermachine in z’n bestel- of vrachtwagen. De dakgoot wordt vervolgens op haar volledige lengte op de werf geprofileerd en dit gemakkelijk tot 25 meter en meer. Dit betekent geen verbindingen en dus ook geen risico op lekkende naden na verloop van tijd, want er zijn geen naden in de volledige lengte van het gootkanaal.
Dit kun je uiteraard niet zeggen van een zinken, koperen of kunststof dakgoot. Hierbij zijn er wel las- of kitverbindingen die vroeg of laat tóch gaan lekken! Deze lasnaden oplappen wordt al vlug een herhalende en dure aangelegenheid zonder definitief verlost te zijn van het probleem. Vermijd dus lasnaden en kies voor een naadloze dakgoot.
De aluminium dakgoot is uiterst corrosiebestendig en bovendien zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde behandeld met een aantal beschermlagen en een laklaag. Deze laklaag is een elastische polyester laklaag die enorm geschikt is voor het koud profileren. Wij kregen van onze leveranciers de nodige garanties op kleurvastheid, hechting en afschilfering.
Zelfs na 30 jaar is er nog lang geen sprake van afschilfering. Dit maakt de goot zelfs bestand tegen zure regen.
Onderhoudsvrij: Geen schilderwerk of poetswerk meerPrijsvriendelijkTijdloos: Past bij elke bouwstijl